پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کتاب

حوزه/ کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» نوشته استاد احمد صادقی اردستانی در ۱۸۴صفحه و به قیمت ۳۲ هزار تومان و در قطع رقعی با شمارگان ۵۰۰ نسخه به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین صادقی اردستانی نویسنده کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» در گفت و گویی ضمن اعلام خبر انتشار این اثر، اظهار داشت: این کتاب، در ۱۳ فصل و در ۱۸۴ صفحه منتشر شده است.  

وی گفت: در فصل اول این اثر، به کلیات نذر و شرایط و انواع نذر اشاره شده است؛ در فصل دوم، به پیشینه نذر در آیین های مختلف پرداخته شده و فصل سوم این اثر به مسأله نهضت کتاب خوانی می پردازد.

نویسنده کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» با اشاره به این که «نذر آب و نذر خون» عنوان چهارمین فصل از این اثر می باشد، تصریح کرد: با توجه به مشکلی که ما در جامعه انقلابی و فرهنگی مان در عرصه کتاب و کتاب خوانی داریم، فصل پنجم کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» درباره نذر کتاب است؛ متأسفانه در جامعه مان با حالت خوشبینانه ۱۳ درصد و با نظر دقیق ۳ درصد افراد با کتاب سر و کار دارند و این مسأله برای جامعه ما مناسب نیست، چرا که به دنبال خود، آسیب هایی را خواهد داشت و جامعه را گرفتار می کند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی اردستانی اظهار داشت: فصل ششم این اثر، به نذر آموزشی و فرهنگی اختصاص یافته است که در این فصل به مدرسه سازی و امور خیر پرداخته ایم.

وی با بیان این که فصل هفتم کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» در خصوص نذرهای ناقص و نذرهای نامشروع است؛ عموم نذرهایی که افراد دارند و در اجرای آن با مشکل مواجه می شوند، نذرهای ناقص است؛ همچنین، نذرهای نامشروع سابقه تاریخی دارد که الحمدلله اکنون چنین نذرهایی را نداریم.

نویسنده کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» تصریح کرد: در فصل بعد، نمونه های عملی نذرهای فرهنگی مطرح شده است؛ به عنوان مثال، در صدر اسلام، حضرت زهرا(س) برای شفای امام حسن و امام حسین(ع) نذر کردند؛ در این فصل به نذرهای برخی از علما از جمله به نذر شیخ طوسی و آیت الله بروجردی پرداخته شده است.

وی افزود: نهمین فصل به احکام و مسائل نذر از نظر فقهی و فتوایی می پردازد که در این فصل به نظرات امام خمینی(ره)، آیت الله بهجت(ره) و آیت الله موسوی اردبیلی(ره) اشاره شده است.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی اردستانی اظهار داشت: فصل دهم از کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» درباره نذر کتاب و نذرهای جاویدان است که از جمله آنها می توان به اطعام صاحبان عزا، نذر سواد آموزی، نذر ازدواج، نذر درخت کاری، نذر آزاد کردن زندانی اشاره کرد.

وی گفت: فصل بعدی این اثر، به تبدیل و تغییر نذر می پردازد؛ به عنوان مثال شاید فردی نذر شربت برای مجلس عزاداری امام حسین(ع) کرده باشد و با توجه به این که دادن شربت در هر فصلی مناسب نیست، تبدیل و تغییر نذر و مسأله شرعی آن در این فصل بیان شده است.

نویسنده کتاب «نذر کتاب و نذرهای فرهنگی» تصریح کرد: در فصل دوازدهم این اثر، ظرفیت های ترویج و توزیع کتاب بررسی شده و به نمونه هایی در این خصوص اشاره گردیده و همچنین به ابزارها و ظرفیت های کتاب نیز پرداخته شده است.

وی افزود: آخرین فصل از این اثر، به «عوامل مؤثر در پیشرفت ژاپن و مشکلات و وظایف» می پردازد که آیت الله سید مصطفی محقق داماد ۲۰ سال پیش گزارشی از کشور ژاپن ارائه کرد و با اجازه ایشان، گزارش مذکور را در این اثر منتشر کردم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha